Foto Botoșani | La un pas de tragedie: O fetiță a sărit în fața ambulanței, pe trecerea de pietoni

Accident evitat în ultima clipă la o trecere de pietoni, de pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani. O ambulanță aflată în misiune, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune a fost la un pas să lovească o fetită care a traversat în alergare și fără să se asigure.

Din fericire, ambulanțierul a reușit să oprească mașina la timp. În imaginile postate de unul dintre șoferii din trafic se vede cum copila, speriată, se oprește și se întoarce, tot alergând, spre a ajunge din nou pe trotuar. Ambulanța încetinește, portiera se deschide și probabil cadrul medical îi atrage atenția copilei, după care pornește din nou.

„Într-adevăr, salvarea era cu sirenele și girofarele în funcțiune, dar cred că tot ar trebui să încetinească în zona trecerilor de pietoni, mai ales cele din zona școlilor”, spune bărbatul care a relatat întâmplarea.

Imaginile au stârnit din nou discuții aprinse pe grupurile dedicate traficului din Botoșani.

„Trebuie foarte bine educați copiii, chiar și adulții, am văzut că nu-s atenți deloc, intră direct pe trecerile nesemaforizate parcă n-au și ei obligație să se asigure că-n apropiere nu-i un vehicul”.

„Dacă ambulanta era în misiune, normal nici pietonul nu are voie să treacă, nu e valabil doar pentru șoferi, nu!?.. puneți semafor in zonele populate sau un polițist lângă trece cum sunt în alte țări…”

„În Marea Britanie, ambulanțele și echipajele de Poliție sau pompieri încetinesc aproape toate în apropierea trecerilor de pietoni. Este exemplul cel mai bun pentru că le văd zi de zi”.

„Educația rutieră lipsește din școli. Mulți cred că trecerile de pietoni au un zid care îi protejează și nu li se poate întâmpla nimic. În fiecare zi văd cu căști în urechi sau cu capul în telefon nici măcar nu schițează o minimă asigurare la trecere”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!