Foto Botosani | Incendiu la un apartament de pe Aleea Calugareni. 9 persoane au fost evacuate

index

Incendiu la un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de pe strada Aleea Calugareni din municipiul Botoșani. Patru persoane, trei bărbați și o femeie s-au evacuat, iar alți cinci locatari s-au autoevacuat. Un fum dens ieșea atât pe geamul apartamentului, cât și pe casa scării.

În momentul producerii evenimentului, în interior se aflau cele două fiice ale proprietarului, de 18 respectiv 11 ani. Cea mai mică dintre ele a observat fumul și a dat alarma, după care au ieșit din apartament.

La fața locului au ajuns s-au un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau cu flacără bunurile din interiorul bucătăriei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuință.

Concomitent cu acțiunea de stingere s-a acționat pentru evacuarea persoanelor de la etajele superioare, dar și pentru aerisirea spațiului. În total, au fost evacuate de către pompieri

Incendiul este lichidat. Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind scurtcircuit.