Foto| Botoșănean, campion mondial cu naționala Chinei de Qwan Ki Do

1-botosanean-campion-mondial-cu-nationala-chinei-de-qwan-ki-do-fotogalerie


Botoșăneanul Duiu Onofrei s-a stabilit în China și a deschis o școală de Qwan Ki Do în Shenzen, un oraș cu aproape 13 milioane de locuitori.

În acest an, pentru prima dată China a participat la a Campionatului Mondial de Qwan Ki Do, unde obține cinci medalii (una de aur, una de argint și trei de bronz).

Națională statului asiatic este coordonată tocmai de Duiu Onofrei, deținător de centura neagră 1 dang, numit delegat tehnic în China din partea Federației Internaționale de Qwan Ki Do (IQKDF).

„Qwan Ki Do este o artă marțială cu tradiții antice, care este foarte modernă în același timp. Fondatorul stilului este Pham Xuan Tong, un maestru vietnamez care a studiat și stilul chinezesc de arte marțiale. Astfel, el a combinat cele două stiluri, rezultând stilul Qwan Ki Do”, explica Duiu Onofrei (foto Facebook). citat de Curentul.

Pe de altă parte, la cea de-a VII -a ediție a Campionatului Mondial de Qwan Ki Do, care s-a desfășurat în perioada 23-34 octombrie, România a avut o prestație excepțională, obținând 28 de medalii (12 de aur, 7 de argint și 9 de bronz), ocupând locul întâi pe națiuni.

Campionatul Mondial Qwan Ki Do este organizat la fiecare patru ani de Uniunea Mondială din Qwan Ki Do și a avut loc de-a lungul timpului în țări europene, precum Franța, România, Italia, Germania, Belgia și Elveția.

A fost la un moment dat coprezentator cu Andreea Marian la „Surprize, surprize”, a fost actor la Teatrul Nottara, a activat și ca director de vânzări la Curentul și Uniplus Radio, iar în 2017 a părăsit România.