Foto| Bărbat transportat cu elicpoterul SMURD, în urma unui accident în Delta Dunării

PTY0OTk0OWU2ZWFhZjg1MDYxYzE1NDRlNWQ0MTNiOTJj

Un bărbat de 38 de ani a fost rănit în urma unui grav accident care a avut loc, astăzi, în Delta Dunării, într-o zona interzisă. Un elicopter SMURD de la Constanța a intervenit.

„În urmă cu puțin timp, elicopterul SMURD Constanța a intervenit în Delta Dunării, într-o zonă izolată din apropierea Plajei Perișor, pentru salvarea vieții unui bărbat aflat în stare gravă, care a suferit un politraumatism și un pneumotorax în urma producerii unui accident rutier”, a transmis Inspectoratul General de Aviație al MAI. 

Tânărul, din satul Jurilovca, se afla la volanul unui autovehicul atunci când s-a răsturnat pe câmpul din apropierea digului de protecţie. Acesta se deplasa pe plaja Perişor, zonă strict protejată din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD).

„În urma incidentului, a rezultat vătămarea corporală a bărbatului, care a fost preluat de un elicopter SMURD, în vederea transportării acestuia la o unitate medicală. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a anunţat Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.

Bărbatul a fost transportat la spitalul din Constanţa pentru îngrijiri medicale, el suferind un politraumatism şi un pneumotorax, în urma producerii accidentului, potrivit Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Perişor este una din plajele sălbatice din RBDD, accesul pe acestea fiind interzis de legislaţie. Cu toate acestea, zona este căutată de turişti pentru linişte şi peisaj.