Foto| Autovehicule de peste 125.000 de euro căutate de autoritățile din Italia și Elveția, găsite în România

WhatsApp Image 2021-11-28 at 12.44.22

Un tractor și un utilaj de contstrucții căutate în Italia și un autoturism căutat în Eleveția au fost descorite de Poliția de Frontieră din România.

Vineri, 26 noiembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, conducând un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta în semiremorcă un tractor marca John Deere și un utilaj de construcții marca Dieci.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a constatat faptul că  tractorul și utilajul de construcții figurează în bazele de date ca bunuri căutate pentru confiscare, alerte introduse de către autorităţile italiene.

La aceeași dată, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetățean român, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Elveția.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autoturismul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Elvetia.

În ambele cazuri, autovehiculele, în valoare totală de  620.000 lei, au fost indisponibilizate, în cauză poliţiştii de frontieră efectuând cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.