Foto | Autoturism căutat de autoritățile din Italia, depistat la P.T.F. Oancea

Autoturism căutat de autoritățile din Italia, depistat la P.T.F. Oancea2

Ieri, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei,  G.A, cu dublă cetățenie (română și R. Moldova), în vârstă de 37 de ani,  la volanul unui  autoturism marca Chrysler, înmatriculat în România.

 Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia, în luna noiembrie 2021.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în anul 2020 de la un cetățean român  și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este  implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.