Foto| Atenție la tentativele de înșelăciune cu privire la Loteria de Vaccinare

loteria

Tentativă de fraudă cu Loteria Vaccinării. Mai multe persoane au fost anunțate prin e-mail că au câștigat unul din cele 80 de premii în valoare de 10.000 de lei.

Atacatorii se dau drept Loteria Română și solicită o poză cu buletinul, tipul vaccinului și luna în care a fost făcută prima doză. E-mailurile false sunt trimise de pe o adresă neoficială, de Gmail, care încearcă să imite emailurile guvernamentale, respectiv: „loteriavaccinarii.gov@gmail.com”.

„Atragem atentia cu privire la tentativele de inselaciune si de obtinere de date cu caracter personal prin intermediul mai multor mijloace care folosesc insemne sau simboluri ale organizatorilor Loteriei de Vaccinare (adrese de e-mail cum ar fi loteriavaccinarii.gov@gmail.com sau similare, sigla Loteriei Romane, abrevieri tip gov. s.a.). Prin intermediul unor mesaje transmise prin e-mail, destinatarii sunt anuntati ca au castigat la Loteria de Vaccinare si li se solicita, in vederea acordarii castigului, date cu caracter personal si alte elemente legate de vaccinare. Atragem atentia tuturor cetatenilor sa nu dea curs unor astfel de mesaje sau altor tipuri de practici similare si le recomandam sa se informeze numai din surse oficiale.”, transmite Loteria Română.

Rezultatele extragerilor nu sunt transmise pe e-mail, ci sunt afișate pe site-ul Loteriei Române, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Spre comparație, cei care s-au înscris la Loteria Vaccinării au primit un e-mail oficial de confirmare de la următoarea adresă oficială: noreply@mail.certificat-covid.gov.ro.