FOTO. 5.000 de păsări moarte într-un incendiu, azi-noapte. Alte 6.000 au fost salvate de pompieri

9fd389f6-ca7f-41d1-bac3-7b58351b4620

Adăpost de păsări aprins de un scurtcircuit

Pagube însemnate pentru un botoșănean după ce acoperișul adăpostului de păsări a luat foc, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit. În incendiu au murit 6000 de pui. Alte 5000 păsări au fost salvate.

S-a întâmplat în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, la Curtești. Alarma s-a dat puțin după ora 23.00.

La fața locului s-au deplasat, inițial, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă și ambulanța SMURD, precum și pompierii voluntari din Cristești și Curtești.

La sosirea forțelor de intervenție, ardea acoperișul adăpostului de păsări pe o suprafață de cca. 700 m.p., iar o parte din tavan era prăbușit în interior. Având în vedere amploarea evenimentului, s-a dispus suplimentarea forțelor de intervenție cu alte două echipaje de la Garda de Intervenție Trușești și Punctul de Lucru Flămânzi.

.Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 25 de pompieri, timp de cinci ore.Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, vă recomandăm:
✔️ Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
✔️ Nu interveniţi asupra contorului electric;
✔️ Nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;
✔️Utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;
✔️ Verificaţi periodic cablurile de alimentare ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
✔️Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apă;
✔️Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;
✔️Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei de utilizare, cu personal autorizat;
✔️ Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat.