Foto | 22 de cetăţeni străini opriți din drumul ilegal către Spațiul Schengen

1638351446304-15131-S4

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 22 de cetăţeni din Pakistan și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos.

Ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un  cetăţean bulgar aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, semințe de floarea soarelui pentru o societate din Austria.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, doi cetățeni străini.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanți de azil în România.

Acțiuni asemănătoare au avut loc și la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit pentru două automarfare conduse de șoferi români ce transportau profile metalice și componente auto pentru diferite societăți comerciale din Slovacia și Italia.

În urma efectuării controlului, au fost descoperiți în compartimentele destinate mărfurilor 14 cetățeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Pakistan și Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră.

Tot ieri, la Sectorul Poliției de Frontieră Nădlac, la intrare în localitatea Nădlac, polițiștii au depistat 6 cetățeni străini care se deplasau pe jos spre teritoriul statului vecin.

Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în România.

 În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.