FOTO. 14 instituții din Iași au obținut Acreditarea Erasmus, pașaportul către dezvoltarea organizațională

Iasul este din nou bine reprezentat pe harta activitatilor de cooperare europeana, nu mai putin de 14 institutii obtinand acreditarea Erasmus pentru perioada 2021-2027, pentru sectoarele: educația adulților, formare profesională și educație școlară. Acreditarea Erasmus este un instrument pentru acele organizații care se ocupă de educația și formarea adulților, de învățământul profesional și tehnic (VET) și de educația școlară, implicate
in schimburi și cooperare la nivel transnational. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că institutiile au elaborat planuri de internationalizare in cadrul unui efort mai amplu de a-și dezvolta organizația si intentioneaza sa deruleze activitati de cooperare transnationala.

Acestea au ca scop dezvoltarea serviciilor educationale oferite, a competentelor personale si profesionale ale elevilor si profesorilor, prin schimb de bune practici si lucru impreuna.

Pe domeniul invatamantului profesional si tehnic- FEG- singura organizatie detinatoare de Carta VET din Iasi, a obtinut punctaj maximal la evaluare, fiind urmata de Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu”, Colegiul Tehnic Ion Holban Iasi, Liceul Teoretic ”Al. I. Cuza” Iasi si Liceul Tehnologic Economic “Virgil Madgearu” Iasi. Pe domeniul educatiei adultilor, a obtinut acreditare Erasmus Complexul Muzeal Moldova Iasi. Cele mai multe acreditari au fost obtinute in domeniul educatiei scolare: 9 la numar, dupa cum urmeaza: Liceul Tehnologic Economic “Virgil Madgearu” Iasi, Colegiul Tehnic Ion Holban Iasi, Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” Iasi, Scoala Gimnaziala “Otilia Cazimir” Iasi, Gradinita Cu Program Prelungit Nr.13, Liceul Teoretic Miron Costin Pascani, Scoala Primara Lorelay, Scoala Gimnaziala “George Cosbuc” Iasi si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

FEG a detinut Carta VET- predecesoarea Acreditarii Erasmus si pentru perioada 2015-2020, implementand sub egida acesteia un numar de 5 proiecte de mobilitati de care au beneficiat un numar de 277 de cursanti si cadre didactice ale scolii, care au efectuat stagii in Danemarca, Spania, Turcia, Portugalia, Italia si Germania.

Tot in aceasta perioada FEG a gazduit si un numar de 15 mobilitati ale unor cursanti si profesori din Spania.

“Obtinerea Acreditarii Erasmus este o recunoastere a calitatii si numarului de proiecte derulate de FEG in ultimii ani, fapt care ne onoreaza dar ne si obliga sa continuam sa dezvoltam aceasta componenta a activitatii noastre. Internationalizarea este parte a politicii de dezvoltare institutionala a FEG, fiind o prioritate a institutiei, intrucat valoarea adaugata a activitatilor de cooperare transnationala reprezinta un potential de crestere extraordinar, schimband vieti si deschizand minti”, ne-a declarat dna Irina Stanciu- Directorul de Programe al FEG Iasi.