Video Foto | 1 Decembrie la Iași: 2.000 de oameni s-au adunat deja în centru

WhatsApp Image 2021-12-01 at 11.12.03

La ora 11.00, la Iași, au început manifestările de Ziua Națională a României în Piața Palatului Culturii. În jur de 2.000 de persoane sunt prezente.

Ceremonia se va deschide cu intonarea Imnului Național „Deșteaptă-te, române!”, se va oficia serviciul religios, după care vor urma discursurile primarului Mihai Chirica, președintelui Consiliului Județean Costel Alexe, prefectului Marian Grigoraș și ale reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Episcopiei Romano – Catolice.

După ce se vor depune coroane de flori la monumentul ecvestru al domnitorului Ștefan cel Mare, va începe defilarea detașamentelor de onoare ale Garnizoanei Iași, cu un efectiv de 200 de militari pe strada Anastasie Panu.

Ca și anul trecut, din cauza condițiilor cauzate de pandemia de COVID-19, nu va fi organizat un spectacol și nu va fi oferită masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi. Accesul publicului este însă permis cu condiția purtării măștii de protecție, a dezinfectării mâinilor și a păstrării distanței fizice de un metru între participanți.