Fostul viceprimar al Harlaului a fost prins in flagrant de DNA cand primea 30.000 de euro ca sa intervina pe langa un primar

Fostul viceprimar al orasului Harlau, Florin Tepusa a fost retinut de procurorii DNA Iasi pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. Potrivit rechizitoriului, in perioada 18 mai – 17 iunie 2024, barbatul, direct sau prin intermediar, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 90.000 euro, ulterior aceasta fiind diminuată la 80.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra primarului unei comune de pe raza județului Iași și că-l va determina pe acesta să-i concesioneze martorului o suprafață de teren in vederea edificării unui abator/fermă de animale.

De asemenea, inculpatul i-ar mai fi promis persoanei respective că-i va determina pe funcționarii unor instituții publice cu atribuții de avizare, autorizare și control să îndeplinească/să urgenteze acte ce intrau în atribuțiile de serviciu în scopul emiterii autorizațiilor necesare realizării obiectivului menționat mai sus.

Ieri, inculpatul a primit de la persoana respectivă o primă tranșă, în cuantum de 30.000 euro, din suma pretinsă inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Astazi, Florin Tepusa urmează să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *