Fostul social democrat Dan Vilceanu, propunerea PNL la Ministerul Finantelor. Ludovic Orban a votat impotriva numirii

dan vilceanu

Dan Vilceanu a fost validat de liberali pentru functia de ministru al Finantelor, un singur vot fiind impotriva, al presedintelui Ludovic Orban. De altfel, la reunirea Biroului Politic al PNL au fost prezenti doar sustinatorii lui Florin Citu, Orban acuzand convocarea rapida a sedintei. Presedintele PNL a mentionat ca nominalizarea lui Vilceanu este riscanta tinand cont ca acesta provine din PSD.

„Mi-am exprimat rezerve extrem de serioase cu privire la această candidatură. Domnul Cîțu a spus că susține competența, integritatea… Din puntul meu de vedere există riscuri cu privire la această numire. Opinia publică să știe foarte clar că desemnarea îi aparține lui Cîțu și celor care au convocat BPN”, a spus Ludovic Orban.

Dan Vilceanu a intrat in politica la PSD, fiind președinte al tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009.
El a trecut apoi la PDL Gorj, unde a avut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012, apoi președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015.

Dupa fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum. Între 2012 și 2016 a fost consilier Județean în Gorj, iar apoi deputat. In varsta de 42 ani, acesta a ajuns la al doilea mandat de deputat.