Fostul sef al SAJ Neamt merge la inchisoare pentru luare de mita

Dan Morenciu, fostul director al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bacău, la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată.

Practic, Curtea de Apel a respins recursul formulat de Morenciu împotriva hotărârii Tribunalului Bacău și a menținut pedeapsa de 4 ani și 6 luni. In decembrie anul trecut,  in cadrul aceluiasi dosar, fosta șefă a stației de la Târgu Neamț, a fost condamnată la 2 ani și 6 luni cu suspendare. Acesteia i-a fost confiscata suma de 6.000 de euro prin confiscare pentru complicitate la luare de mită.

Alte 11 persoane acuzate de procurorii DNA de dare de mită pentru ocuparea unui post la instituție au fost condamnate atunci la câte un an și jumătate de închisoare, cu suspendare.

Potrivit DNA, in perioada 2-18 mai 2022, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ a organizat un examen pentru ocuparea unor posturi pe perioadă nedeterminată, pentru personalul care fusese angajat fără concurs în posturi de execuţie, pe perioadă limitată, în timpul stării de alertă sau a situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic.

În aceste împrejurări, Dan Morenciu Morenciu, a cerut direct sau prin intermediul subalternilor săi, de la 22 de persoane sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 euro şi ar fi primit în total 82.000 euro, pentru ca acestea să fie declarate admise la concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *