Fostul șef al Poliției Botoșani s-a pensionat. Va prelua conducerea unei importante bănci

Atribuțiile pentru funcția de inspector-șef al Poliției Județene Botoșani au fost preluate de comisar-șef de poliție Ioan Aniței.

Comisarul-șef Toader Buliga s-a pensionat săptămâna trecută.

Suceveanul Toader Buliga a fost numit la comanda IPJ Botoșani, mai întâi cu împuternicire, pe 18 noiembrie 2022. Ulterior, el s-a înscris la concursul organizat de Inspectoratul General al Poliției Române pentru ocuparea acestui post și a reușit să obțină nota 7,63 cu care a fost declarat admis. Deși concursul a avut loc în decembrie 2022, numirea oficială pe post a avut loc abia pe 3 martie 2023.
Peste 26 de ani de activitate

Din martie 2021 și până când a ajuns la Botoșani, a deținut funcția de împuternicit inspector șef al IPJ Bacău. De altfel, încă de când a fost numit la Botoșani, mai toți cei din sistem au precizat că se pregătea de pensie, el având deja peste 26 de ani de vechime în structurile MAI, potrivit stiridinbucovina.ro.

Renunțarea la funcție survine chiar în momentul în care noua coaliție guvernamentală a anunțat că intenționează să modifice sistemul de pensionare al polițiștilor. Astfel, pentru a nu pierde privilegiile obținute și să treacă în rezervă cu o pensie mică, ofițerul cu funcție de conducere a preferat să iasă la pensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *