Fostul șef al operațiunilor internaționale Antidrog din SUA va sustine o conferinta la Focsani

România va găzdui o serie de evenimente de excepție în domeniul luptei împotriva crimei organizate și a combaterii drogurilor, odată cu venirea în țară a unuia dintre cei mai bine titrați agenți antidrog din S.U.A, Michael S Vigil. Acesta este cunoscut pentru activitatea sa profesională în combaterea traficului de droguri, fiind unul dintre liderii de frunte în lupta împotriva cartelurilor la nivel global. Michael S Vigil este agentul care l-a arestat pe temutul traficant de droguri Juan Matta-Ballesteros, recunoscut de publicul larg prin interpretarea lui Vladimir CRUZ în celebrul serial NARCOS, distribuit de NETFLIX.

Conform planului, Vigil va susține una din conferințe la Focșani, în cadrul căreia va împărtăși cunoștințele și experiența sa unică din domeniu. Tematica evenimentului este „Combaterea Criminalității Organizate și a Traficului de Droguri”. Evenimentul va avea loc pe 10 mai, începând cu orele 14:00 la Restaurant Laguna din Focșani.

Timp de 14 ani, el a fost infiltrat în inima celor mai periculoase carteluri mexicane, devenind unul dintre cei mai cunoscuți agenți în acest domeniu, la nivel mondial. Prin intermediul conferințelor sale, Vigil va dezvălui detalii inedite din activitatea sa, inclusiv mărturii din confruntările cu cartelurile mexicane, în care și-a pus adesea viața în pericol pentru a lupta împotriva traficului de droguri.

Cu o carieră impresionantă în cadrul Administrației Antidrog (DEA) din Statele Unite ale Americii, Michael S Vigil a fost responsabil pentru numeroase operațiuni multinaționale, coordonând acțiuni în peste 36 de țări. Pe lângă activitatea sa operațională, Mike Vigil este și un autor prolific, cu cărți notabile, primite cu apreciere în întreaga lume, datorită perspectivei sale unice despre organizațiile criminale.  Recunoașterea sa în domeniul securității și al luptei împotriva traficului de droguri nu se oprește aici. Michael S. Vigil a fost numit general de onoare de către guvernul Afganistanului, a primit cheia orașului Shanghai din partea Chinei și i s-a înmânat o sabie de amiral de către fostul președinte al Republicii Dominicane, Hipolito Mejia.

Combaterea consumului de substanțe interzise nu poate fi făcută decât prin reunirea tuturor forțelor din societate și printr-o colaborare strânsă între actorii instituționali și cei privați (asociații non-guvernamentale, companii, părinți, preoți). ”Amploarea și gravitatea fenomenului ne-au determinat să ne implicăm în campanii de prevenire și de conștientizare privind pericolele la care se expun cei care consumă substanțe periculoase. Suntem foarte bucuroși că  îl putem avea în România pe domnul Mike S. Vigil, un profesionist de excepție, cu o experiență unică în domeniul combaterii traficului de drogurilor. Cunoștințele și informațiile pe care domnia sa ni le va împărtăși ne vor ajuta pe noi toți să reușim să ducem mai departe, cu succes, lupta împotriva acestui flagel care curmă vieți și frânge destine. Este binevenită colaborarea instituțională cu toți factorii care pot contribui la stoparea consumului de droguri dar și la acțiuni periodice de informare și conștientizare în școli și licee cu privire la pericolele și consecințele consumului de droguri”, au declarat organizatorii evenimentului.

Evenimentele organizate în cadrul prezenței lui Mike Vigil în România vor oferi participanților oportunitatea de a învăța direct de la unul dintre cei mai de seamă experți, un adevărat „James Bond” în viață, care și-a dedicat cariera profesională în lupta cu cele mai mari amenințări la adresa societății moderne – traficul de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *