Fostul președinte Ion Iliescu împlinește astăzi 93 de ani

Ion-Iliescu-1170x658

Președintele al României în două mandate, 1992-1996 și 2000-2004, Ion Iliescu împlinește astăzi 3 martie, 93 de ani.
Iliescu nu a mai avut nicio apariție publică din martie 2017, când a mers la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei, în care a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii. Dosarul a fost plimbat între Parchetul Militar și instanța supremă, care în 24 februarie a decis să trimită acest dosar Curții de Apel București, pe motiv că ar fi de competența acesteia pentru că în acea perioadă Ion Iliescu nu era președinte al României.

În ultimii ani, Iliescu a fost spitalizat de câteva ori. În aprilie 2019, a fost operat pe cord, la Institutul C.C. Iliescu din Capitală. Fostul preşedinte a mai fost operat la inimă, fiindu-i montate câteva stenturi, una dintre operaţii fiind făcută la Paris în 2007.

Deși nu a mai avut apariții publice de 6 ani, Ion Iliescu a mai avut câteva reacții în spațiul public. Una dintre ele a fost în 2019, când a reacționat față de decizia Guvernului de desființare a Institutului Revoluției Române, condus de el, „o porcărie inadmisibilă”. În 2021, Ion Iliescu a demisionat de la șefia Institutului Revoluţiei Române