Fostul presedinte al Rusiei a publicat o harta a Ucrainei dupa incheierea razboiului, cu doua regiuni care vor fi preluate de Romania

harta medvedev

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a publicat o hartă pe care Ucraina nu există, iar teritoriile sale fac parte din alte țări. Desigur, cea mai mare parte a Ucrainei „aparține” Federației Ruse.

Ucraina este „împărțită” între Rusia, Polonia, România și Ungaria. Interesant este că nu a „lăsat” nici o singură regiune a Ucrainei, Belarusului.

Conform hartii, estul și sudul Ucrainei „aparține” Federației Ruse, vestul – Poloniei, nordul „împărțit” între Rusia și Polonia, Ungaria „ar aparține” Uzhgorod, România – Cernăuți și regiunile Vinnytsia, iar Ucraina „s-ar dezvolta” doar din regiunea Kiev.

Potrivit lui Medvedev, această hartă a fost creată de „analiștii occidentali”, dar nu i-a nominalizat. Ministerul Afacerilor Externe din Romania a reactionat dupa publicarea hartii.

„MAE respinge ferm demersul vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, care a publicat pe o rețea de socializare o hartă care atribuie, în mod fantezist, teritorii ale Ucrainei României și altor state vecine Ucrainei. MAE consideră că astfel de atitudini fac parte din instrumentarul de propagandă și dezinformare la care recurge de mai multă vreme Federația Rusă și care a fost amplificat după declanșarea războiului ilegal și ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei. Astfel de așa-zise „propuneri” și „analize” care vizează redesenarea aleatorie a granițelor unor state și promovează astfel încălcarea dreptului internațional nu reprezintă decât încercări complet nereușite de justificare a propriei conduite de nerespectare a ordinii internaționale bazate pe reguli. MAE reafirmă sprijinul deplin al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei în frontierele sale recunoscute internațional și reiterează condamnarea agresiunii militare nejustificate și neprovocate a Rusiei împotriva Ucrainei. România este și va rămâne un partener al Ucrainei și reconfirmă susținerea deplină și compasiunea profundă față de poporul ucrainean, victimă a agresiunii brutale. Acordarea statutului de stat candidat pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană reprezintă o confirmare atât a politicii vizionare a Uniunii Europene, care este în esență, un proiect de promovare și consolidare a păcii în Europa, cât și a determinării poporului ucrainean de a-și asuma plenar principiile și valorile spațiului european, într-o Ucraină independentă, suverană, în frontierele sale recunoscute internațional”, a precizat MAE.