Fostul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, despre cum s-au cumpărat vaccinurile anti-Covid-19: „În România nu au ajuns 100 de milioane de vaccinuri niciodată, asta e minciună”

Fostul ministru al Finanțelor, ​​Dan Vîlceanu, a fost invitat în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, unde a dat câteva detalii referitoare la  cum s-au cumpărat vaccinurile anti-Covid-19.

„Aveai un contract încheiat de Comisia Europeană în numele tuturor statelor. În momentul în care tu făceai comandă, evident că plăteai fiecare comandă în parte. Deci, unu la mână: în România nu au ajuns 100 de milioane de vaccinuri niciodată, asta e minciună. Doi: nu s-au plătit toate 100 de milioane de vaccinuri niciodată, asta e a doua minciună. Trei: nu a fost un contract semnat de România sau de cineva din România cu companiile care vindeau vaccinuri, asta e treia minciună”

Vîlceanu a fost întrebat și cum s-a stabilit de câte vaccinuri are nevoie România, pe cap de locuitor.

„Comisia europeană a cumpărat un număr de vaccinuri. Ce scrie domnul Rafila în expunerea de motive pe care o are la o hotărâre de guvern legată de vaccinuri. Dânsul explică acolo tot, faptul că cei de la Comisie și-au asumat că o parte din vaccinuri pot fi pierdute, dar era mai important să prindă cotă pentru fiecare stat în parte, pentru că a fost o nebunie la momentul ăla vă aduceți aminte? Toată lumea aștepta vaccinul.

Discuția la momentul ăla era cu PSD, dar de ce nu aduceți vaccinuri?”, a mai spus Vîlceanu.

Fostul ministru a mai spus că nici România, dar nici alt stat nu a ales câte vaccinuri anti-Covid19 să fie trimise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *