Fostul mare campion de box, Sorin Timofte, a fost inmormantat!

sorin timofte

Fostul mare pugilist al Iasului, Sorin Timofte a trecut in nefiinta din cauza unei boli necrutatoare si a fost condus astazi pe ultimul drum de familie, prieteni si fosti colegi. Supranumit geniul boxului iesean, Sorin Timofte a paricipat la numeroase turnee din tara in strainatate, unde a obtinut medalii si titluri. Acesta a fost cadru militar la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Iasi, iar de ceva timp se pensionase.

Un nume mare pentru boxul iesean, Sorin Timofte s-a nascut la 7 august 1969 in orasul Iasi. A inceput boxul sub bagheta antrenorului emerit Constantin Vasiliu la Vointa Iasi, CSM Iasi si Dinamo Bucuresti. Campion balcanic si campion national, Sorin Timofte a participat la campionatele europene de box.

Toata lumea isi aminteste de acest geniu al boxului iesean care a atins perfectiunea stilului, fiind un mare tehnician. Sorin Timofte a fost membru al lotului national al Romaniei castigand cateva turnee internationale, dobandind statutul de cel mai tehnic boxer.

Totodata, Sorin Timofte a avut meciuri redutabile cu campionul mondial si olimpic cubanezul Edith Suarez unde a pierdut la puncte cu 3 -2. O singura data a reusit sa-l invinga. Ieseanul a disputat 130 de meciuri ca boxer amator din care a castigat 110.

Vasile Nicușor Vasiliu, antrenor de box profesionist: „A fost un om deosebit, un baiat cuminte, cu bun simt, respectuos, familist. Si-a respectat colegii, antrenorul. Plus de asta, era o fire poetică, un băiat foarte sensibil. L-am iubit mult. Ne-a iubit foarte mult. Sorin Timofte a făcut parte ca din familia noastră. Este o mare pierdere pentru sportul ieșean și pentru sportul românesc”.

Sorin Timofte a luptat si la kick boxing si kumite, taekwando, box thailandez unde a castigat nenumarate turnee. Din pacate, astazi, colegii l-au condus pe ultimul drum cu o mare durere in suflet.

Giani Gogol, fost campion european la box: „Un sportiv mare care a adus Iasului multe trofee si multe medalii, un sportiv care e greu de pierdut. Si ca om extraordinar, cu parere de rau, Dumnezeu sa il ierte… Ce sa spun… Păcat! Păcat de o persoana cum a fost Sorin Timofte care s-a dus atat de repede si regretam toti sportivii care am fost. La varsta pe care o are… Pacat mare”.

Sorin Timofte a slujit statul roman cu onoare si demnitate in cadrul Jandarmeriei Romane, de unde se pensionase.