Fostul manager al Spitalului Județean Suceava, trimis în judecată pentru niște fapte din 2020

Vasile Rîmbu a fost trimis în judecată de DNA – Serviciul Teritorial Suceava într-un dosar penal pentru fapte de corupție pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care manager al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în contextul pandemic de la acea vreme.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Suceava, fiind înregistrat pe data de 2 noiembrie, Vasile Rîmbu fiind trimis în judecată alături de Dana Mihaela Mamciuc, șefa Serviciului Juridic din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava la acea dată, în primăvara lui 2020, cei doi având calitatea de inculpați.

Infracțiunile pentru care au fost trimiși în judecată țin de prevederile Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea și sancționarea faptelor de corupție, mai exact „săvârșirea infracțiunii de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

La data la care i se impută lui Vasile Rîmbu comiterea acestor fapte, el era „manager suspendat al Spitalului Județean de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava”.

Practic, la finalul lunii martie 2020, Vasile Rîmbu nu mai era manager al Spitalului Județean, dar procurorii DNA au verificat cum în perioada respectivă și imediat după Vasile Rîmbu ar fi avut acces la informațiile dintr-un alt dosar cu privire la zădărnicirea bolilor.

Pentru măsurile şi excepţiile dispuse de judecătorul de cameră preliminară nu există încă niciun fel de informații publice.

După plecarea de la Spitalul Județean, Vasile Rîmbu a fost destul de „low – profile”, dar cu câteva luni în urmă a fost desemnat candidatul PSD la Primăria Suceava pentru alegerile din 2024. 

sursa obiectivdesuceava.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *