Fostul manager al Spitalului de Urgență din Botoșani, directorul de îngrijiri și doi medici, acuzați de corupție, rămân în arest

Curtea de Apel Suceava a hotărât, miercuri, ca fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” din Botoşani, Doina Caba, dar şi directorul de îngrijiri al aceluiaşi spital, Coca Stela Crîşmaru, să rămână în arest preventiv, în dosarul de corupţie instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), relatează Agerpres

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au respins, astfl, contestaţiile depuse de Caba şi Crîşmaru, menţinând măsura arestării preventive pentru 30 de zile dispuse, joi, de Tribunalul Suceava, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, dar şi de infracţiuni de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

De asemenea, Curtea de Apel Suceava a respins contestaţiile şi a validat mandatele de arestare preventivă emise pe numele a doi medici, Claudia Malancea – şef de Secţie ATI şi a Corneliei Anca Sărban – medic-şef Secţie Medicină Internă Săveni, aparţinând Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

Aceeaşi măsură, de respingere a contestaţiilor şi de menţinere a măsurii arestării preventive a fost luată şi faţă de şeful Serviciului Administrativ, Tehnic şi Aprovizionare din cadrul Spitalului Judeţean, Silvian Adrian Tatarcan, secretara managerului spitalului, Mirela Gabriela Focşa, şi asistentul medical şef al Secţiei ATI, Marinela Preda, dar şi faţă de administratorul unei firme private.

În schimb, judecătorii au decis punerea în libertate a registratorului medical Cristina Niculina Andronache şi a economistei Liliana Laura Calinciuc de la Biroul Salarizare.

Dosarul instrumentat de DNA vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2018 – 2023, de către funcţionari publici din cadrul unei unităţi spitaliceşti, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.

Miercurea trecută au fost efectuate percheziţii domiciliare în 92 de locaţii din judeţele Botoşani şi Iaşi. Au fost percheziţii la CJ Botoşani şi la spitalul din subordine – Spitalul Judeţean de Urgenţă. Totodată, au fost vizate de procurori sediul PSD Botoşani şi Primăria Săveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *