Fostul director al ABA Siret anchetat pentru abuz in serviciu

ABA-Siret

Mihail Popescu, fostul director al Administratiei Bazinale de Apa Siret a fost trimis in judecata pentru săvârșirea două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

De asemenea, alte doua angajate ale institutiei sunt cercetate in stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu.

În perioada 2 septembrie – 18 noiembrie 2019, Mihail Popescu beneficiind de ajutorul celorlalte două inculpate, cu încălcarea legii nu ar fi dispus rezilierea unor contracte atribuite unei societăți comerciale pentru nerespectarea obligațiilor contractuale.

Prin aceste demersuri, ar fi fost vătămate interesele legale ale Administrației Naționale “Apele Române” prin pierderea de fonduri în valoare totală de 11.000.000 de lei, deoarece lucrările respective nu au fost executate.

Banii respectivi a fost alocați prin Hotărârea de Guvern nr. 441/2019 pentru realizarea, în regim de urgență, a unor lucrări de „Amenajare albie râu Țiganca în localitatea Ion Creangă, județul Neamț” și „Amenajare albie râu Albuia în localitatea Rotunda, comuna Doljești, județul Neamț” în vederea prevenirii și înlăturării efectelor calamităților naturale produse de inundații în perioada februarie – mai 2019.