Fosti componenti ai Generatiei de Aur vin la inaugurarea stadionului unei comune din Botosani

stadion-pomarla10

Pomârla va găzdui pe data de 24 iunie un eveniment istoric pentru această comună din Nord-Vestul județului Botoșani. Pe noul stadion vor juca foști fotbaliști cu zeci de selecții la echipa națională, care au câștigat trofee și care au făcut parte din “Generația de aur”.

Noul stadion din Pomârla se apropie de finalizare iar primarul Dumitru Chelariu se pregătește de inaugurare. Mare iubitor al fotbalului și fost jucător de nivelul eșalonului secund, primarul comunei Pomârla a vrut să realizeze un eveniment cum nu a mai fost în nordul județului Botoșani. A apelat la ajutorul lui Cornel Șfaițer și împreună au decis să organizeze un meci între naționala primarilor din România și fostele glorii ale fotbalului românesc.

“Va fi un eveniment cum nu a văzut Nord-Vestul județului Botoșani din perioada comunistă. Inaugurarea stadionului va fi vineri 24 iunie, de la ora 18.00. Trebuie să-i mulțumesc omului, botoșăneanului, prietenului meu Cornel Șfaițer. Este în mijlocul fenomenului, are mulți prieteni printre tricolori. Fiind respectat, foștii tricolori vor da curs unui eveniment la țară, acolo unde se agață harta în cui. Nu spera nimeni că vom putea aduce atâtea nume mari într-o comună. Va fi un meci între naționala primarilor și o echipă a foștilor internaționali. Până acum ne-au confirmat prezența: Florin Prunea, Costel Câmpeanu, Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu, Mihail Majearu, Iosif Rotariu, Dănuț Lupu, George Galamaz, Ioan Andone, Romică Buia, Ionel Augustin, Dorin Goian, Tibor Selymes, Leo Grozavu, Rică Neaga. Am mai avut discuții și ne-au spus că încearcă să ajungă Mirel Rădoi, Viorel Moldovan, Neluțu Sabău, Florin Răducioiu. Antrenor va fi Rică Răducanu. A avea cel mai selecționat jucător român, a avea câștigători de Cupa Campionilor Europeni, la noi în comună, este ceva extraordinar”, a spus Dumitru Chelariu.

Cel mai cunoscut fotbalist din naționala primarilor este Gabi Mureșan, fost jucător la CFR Cluj și ASA Tg. Mureș. Din 2020, el este primarul comunei Apold din județul Mureș.

Noul stadion al comunei Pomârla are o suprafață sintetică de ultimă generație, o tribună cu capacitatea de 1200 de locuri dar care mai poate fi extinsă, condiții moderne în ceea ce privește vestiarele, o sală de conferințe și alte facilități. Primarul Dumitru Chelariu spune că stadionul va putea fi omologat pentru organizarea meciurilor de Liga a 2-a din România.