Fost procuror-șef, prins la volan, în Iași, cu o alcoolemie uriașă: peste 4 la mie

Un fost procuror ieșean a fost condamnat la un an și 8 luni de închisoare după ce a fost prins băut la volan cu o alcoolemie extrem de mare, anunță Ziarul de Iași.

Fapta s-a produs în seara zilei de 22 august 2020, un echipaj al Secției 2 Poliție Urbană a fost sesizat cu privire la un autoturism Audi A4 care urca încet Copoul, atât de încet, încât încurca traficul.

Mașina a fost oprită, iar șoferul a fost identificat în persoana lui Valentin Iordan, fost procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunal. Analizele de sânge au stabilit o alcoolemie de 4,05‰ în sânge, iar alcoolemia teoretică în momentul opririi a fost calculată retroactiv la 4,19‰.

Iordan a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

„Inculpatul este un bun profesionist, un bun coleg, empatic, cu o conduită ireproșabilă, rămânând procurorul cu cea mai îndelungată carieră ca criminalist din cadrul Parchetului, având dorința de a ajuta și de a fi de folos, fiind foarte implicat în grupul magistraților procurori pensionari. Inculpatul este un familist convins, își dorește foarte mult un copil, iar faptul că nu reușește, îl afectează profund, este o persoană de încredere, amabilă, politicoasă, echilibrată, serioasă, cu frică de Dumnezeu, responsabilă, echilibrată, liniștită, se implică activ în rezolvarea tuturor problemelor vieții în comun, nu a condus niciodată sub influența băuturilor alcoolice, are regret și frământări după săvârșirea faptei, afectându-l enorm procesul penal, conștientizând implicațiile, consecințele, profesia deținută anterior acutizându-i sentimentele de culpabilitate”, a reținut judecătorul din caracterizări.

În cazul șoferilor aflați la prima abatere, judecătorii tind să aplice pedepse orientate spre minimul de un an de închisoare. Alcoolemia enormă prezentată de fostul procuror i-a făcut să se orienteze mai degrabă spre medie, dispunând o pedeapsă de un an și 8 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *