Forumul „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată la Uniunea Europeană”

aradd_ec

În perioada 17-19 noiembrie 2022 la Arad, România, se desfășoară Forumul „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată la Uniunea Europeană”.

La eveniment participă Eugen Cara, șeful Secției proiecte de asistență din cadrul Biroului politici de reintegrare, care în intervenția sa a evidențiat importanța dezvoltării parteneriatelor interinstituționale durabile cu țările UE, în special cu România, precum și a implementării proiectelor pe întreg teritoriul țării, contribuind la eforturile Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.

Cu acest prilej, Eugen Cara a mulțumit gazdelor pentru ospitalitate și sprijinul necondiționat oferit de România țării noastre în toate domeniile de interes mutual.

Pe parcursul a trei zile organizatorii evenimentului vor oferi participanților instruire de primă clasă, bazată pe nevoile și cerințele de formare în timp real pentru impulsionarea procesului de absorbție de către Republica Moldova a fondurilor europene, prezentând, totodată, aspecte teoretice/ practice în domeniu și încurajând reprezentanții din Republica Moldova să continue îmbunătățirea practicilor sale pe acest segment.

Forumul este realizat de către Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova, în vederea susținerii autorităților din Republica Moldova în demersul de integrare europeană.