Forumul Alianței de Universități Europene, reunit la Iași

uaic

In aceste zile, la Iași, s-a desfasurat Forumul Alianței de Universități Europene, gazduit de  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. La evenimentele organizate la Iași, timp de trei zile au participat peste 200 de membri ai comunităților celor 7 universități, studenți, personal academic, cetățeni, parteneri ai alianței și reprezentanți ai autorităților locale.

Trei zile pline de activități în scop educativ. Forumul Aliantei de Universitati Europene s-a derulat la Iași, în format hibrid. Au avut loc activitati inedite precum masa rotundă privind învățământul superior, sesiunea comună a Institutelor Virtuale, rezultatele săptămânii antreprenoriale, sesiunea Vocea Studenților și târgul de mobilități.

Tudorel Toader – rector UAIC :„Ne bucură faptul că Universitatea face parte din aceast alianță, ne bucură faptul că în felul acesta putem s ne îndeplinim și mai bine misiunea pe care o avem, putem să contribuim la realizarea obiectivelor alianței, punem bazele altor proiecte, altor dimensiuni pentru că în final activitatea trebuie să aibă o direcție evolutivă. Și când spunem evolutivă, de exemplu avem în vedere și posibilitatea extinderii alianței cu noi membri, dar avem în vedere și ridicarea standardelor de calitate.”

În cadrul unei conferințe de presă, la Iași a fost prezent și Ludovic Thilly, coordonatorul alianței de universități, unde  a fost abordată extinderea Alianței cu noi membri din mediul academic și cu parteneri asociați de business privat.

Ludovic Thilly – coordonatorul alianței de universități EC2U:

„De doi ani această alianță există și este finanțată de Comisia Europeană. Și am fost selecționați împreună cu alți 40 de consorțiuni alianțe pe care îi avem în această rețea. Specificitatea acestei alianțe este de a se asigura ca universitățile prin conexiunile pe care le au să se adapteze lumii complexe și complicate de astăzi.”

Forumul Alianței de Universități Europene este organizat la fiecare șase luni de către Alianța. Acest consorțiu academic este format din Universitatea din Poitiers, Universitatea din Coimbra, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Salamanca, Universitatea din Pavia, Universitatea Friedrich Schiller din Jena și Universitatea din Turku. Obiectivul acestor evenimente organizate periodic este acela de a aduce în atenție problemele de actualitate din societate și de a încuraja schimbul de bune practici la nivel european.