Forțele ruse acuzate ar ține ostatice 400 de persoane în Mariupol

Mariupol_hospital_destroyed_by_russians

foto: wikipedia

Un ucrainean acuză forțele ruse că 400 de persoane sunt ținute prizoniere la subsolul Spitalului Regional de Terapie Intensivă din Mariupol, de două zile.

Într-o declarație postată pe canalul său oficial Telegram, Kyrylenko a spus că unul dintre angajații spitalului a reușit să transmită informații despre ceea ce se întâmplă.

„Este imposibil să ieșim din spital. Se trag spre noi rafale puternice și suntem siliți să rămânem în subsol. Mașinile nu au putut să conducă spre spital de două zile. Clădiri înalte din jurul nostru ard, rușii au gonit 400 de oameni de la clădirile învecinate până la spitalul nostru. Nu putem pleca”, a spus  angajatul spitalului, conform lui Pavlo Kyrylenko, guvernatorul Donetsk Oblast

„Fac un apel la organizațiile internaționale pentru drepturile omului să răspundă acestor încălcări vicioase ale normelor și obiceiurilor de război, acestor crime flagrante împotriva umanității. Rusia și fiecare cetățean implicat în crime din Ucraina trebuie să fie pedepsiți”, a spus Pavlo Kyrylenko.