Forțele aeriene ruse au atacat cu rachete orașul Velykodolynske

3264px-Mapcarta

foto: ukrinform

Forțele aeriene ruse au lansat un atac cu rachete asupra orașului Velykodolynske, regiunea Odesa, în timp ce, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile de pe mare, inamicul și-a scos navele de război din zona Odesa-Chornomorsk din direcția Crimeea.

Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al sediului operațional al Administrației Militare Regionale Odesa, Serhiy Bratchuk, relatează Ukrinform.

„În dimineața zilei de 5 martie, avioanele inamice au lovit așezarea Velykodolynske. Potrivit sediului operațional, lovitura a fost dată instalațiilor de infrastructură critică, nimeni nu a fost rănit”, a declarat Bratchuk.

Potrivit oficialului, un grup de nave mari de debarcare ale Rusiei care manevrează un raid pe distanțe lungi în largul coastei Odesei, s-au regrupat și s-au retras în direcția estică din cauza vremii nefavorabile. Cu toate acestea, amenințarea debarcărilor navale rămâne în vigoare.

Primarul din Chornomorsk, Vasyl Huliaev, a precizat că două rachete au fost lansate la Velykodolynske. Clădirea administrativă din incinta unei baze militare a fost distrusă în grevă.