Formarea la distanță, mai mult decât o formă de instruire (P)

elearning

Formarea la distanță a devenit forma preferată de instruire în zilele noastre, dat fiind că prezintă numeroase avantaje, iar motivele pentru care poți alege o astfel de modalitate de instruire sunt destul de multe.

Pentru că internetul a devenit accesibil la scară largă, iar dispozitivele cu conexiune la internet nu lipsesc din nicio locuință modernă, instruirea la distanță este aleasă astăzi nu numai pentru ușurința cu care poți avea acces la ea, ci și pentru comoditatea pe care o oferă. 

Care sunt avantajele formării la distanță?

Avantajele pe care le are o astfel de modalitate de instruire sunt numeroase. Este vorba în primul rând de populația căreia i se adresează această formă de instruire și, ținând seama de faptul că este vorba despre adulți care au diverse ocupații de-a lungul unei zile, este foarte important aspectul legat de flexibilitatea pe care o oferă. Adulții sunt de regulă constrânși de situații profesionale sau personale pentru a desfășura studiile în mod tradițional, ceea ce ar implica un anume timp suplimentar de care nu pot dispune, motiv pentru care formarea la distanță și participarea la cursuri online au devenit soluția ideală în astfel de cazuri. Această modalitate de instruire îți permite să beneficiezi de o flexibilitate crescută a programului, să te organizezi așa cum dorești și să mergi mai departe în ritmul propriu, astfel încât să îți fie ușor să participi la mai multe activități de-a lungul zilei. 

De asemenea, în situația pandemică actuală, când se recomandă distanțarea socială, participarea la cursuri digitale reprezintă o alternativă ideală la instruirea tradițională unde este nevoie de apropiere fizică între cursanți și formator. În acest fel, este asigurată în mod suplimentar protecția cursanților și a formatorilor, mai ales că sunt evitate deplasările și aglomerația, este limitat contactul fizic. 

Mai mult decât atât, instruirea la distanță este posibilă și în cazul celor care nu au parte de acces facil la centrele de învățare din marile orașe, acolo unde se desfășoară de obicei diverse cursuri. 

De ce să alegi instruirea la distanță?

Există numeroase motive pentru care poți alege această modalitate de formare. Poate fi vorba despre o recalificare pentru schimbarea locului de muncă, despre obținerea unei diplome recunoscute, despre actualizarea unor cunoștințe și abilități necesare la locul de muncă sau pur și simplu pentru perfecționare într-un anume domeniu, fie pentru anumite foloase materiale, fie din pură dorință de a ști mai multe.