Fondurile europene au dezvoltat comuna Miroslava

Investitiile din fondurile europene sau din programele nationale de dezvoltare au adus un aport important in comuna Miroslava. Indiferent ca vorbim despre reteaua de canalizare, drumuri sau scoli, niciunul dintre proiecte nu ar fi fost posibil fara sprijinul finantarii europene.

Autoritatile locale au reusit ca in ultimii ani sa faca investitii importante in Miroslava, una dintre cele mai bogate comune din tara. Indiferent de linia de finantare, banii au fost folositi pentru scoli, drumuri, retele de canalizare, sali de sport sau zone de agrement.

Fondurile europene au dezvoltat comuna Miroslava

Dan Nita, Primar Comuna Miroslava:

„Oamenii se mira si spun ca venim si noi cu fel de fel de proiecte. Pana acum de ce nu am facut. Proiectele sunt facute si acceptate la nivel zonal si la nivel de tara si european pe anumite perioade. Sunt proiecte pe perioada 2021-2027 perioada prin care s-a facut o strategie la nivel european. Noi trebuie sa ne incadram. Acum a ajuns si la noi 2021-2024. E si normal ca finalizez proiectul in 2024. Este o coincidenta de finalizare si nu este o graba”.

Unul dintre cele mai importante domenii in care s-a investit mult este educatia. Au fost reabilitate scoli si create crese si gradinite, odata cu cresterea numarului de locuitori.

Dan Nita, Primar Comuna Miroslava:

„Acum sunt doua scoli: ESTE O BALBA DE SCOS  de la Cornesti sunt facute. Asteptam acum sa semnam contractul de finantare a Scolii Verzi de la Valea Adanca. Avem prin Compania Nationala de Investitii extindere gradinite cu 7 sali de clasa cu 2 crese si una la Horpaz. Sa vedem cum putem sa facem o gradinita la Horpaz si a unei sali de sport in Valea Adanca.”

De curand, Primăria a obținut finanțare pentru cel mai mare proiect de investiții din istoria Comunei Miroslava. Peste 65 milioane de lei vor fi utilizați pentru extinderea sistemului de canalizare pe 123 străzi publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *