Fonduri insuficiente la Ministerul Sănătății. Mii de angajați riscă să rămână fără salarii

cseke attila

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că este nevoie de o rectificare bugetară pentru plata personalului din sistemul public de sănătate, reprezentând aproximativ 74.000 de angajaţi care primesc salariile de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii. Conform lui Cseke, până la 15 decembrie trebuie asigurate aceste fonduri pentru minister.

Întrebat dacă autorităţile au asigurate fondurile pentru plata personalului sanitar din instituţiile publice, ministrul Sănătăţii afirmă că este nevoie de o rectificare bugetară care să aibă loc până la jumătatea lunii viitoare.

„Soluţia va fi găsită cât mai rapid posibil. Am spus că pe 15 decembrie trebuie să asigurăm Ministerului Sănătăţii salariul a peste 74.000 de salariaţi din sistemul sanitar, care sunt plătiţi din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii. Şi aceste soluţii, imediat după formarea Guvernului, vor trebui găsite printr-o rectificare bugetară. Astăzi, din punctul de vedere al timpului, sigur, suntem sub presiunea timpului dar încă nu suntem la limita la care am putea spune că nu putem să asigurăm. Şi sunt sigur că după formarea Guvernului imediat va avea loc o rectificare bugetară şi sumele necesare vor fi asigurate Ministerului Sănătăţii”, a declarat ministrul interimar Cseke Attila duminică, în cadrul unei conferinţe de presă.