Folosirea petardelor, interzisa in Iasi

Sharing is caring!

Utilizarea petardelor, interzisa pe raza municipiului. Proiectul de hotarare a fost aprobat de plenul Consiliului Local si intra in vigoare din aceasta luna. Asadar, persoanele care folosesc petarde in spatiile publice pot fi amendate cu pana la 2.500 de lei.

Totdodata, focurile de artificii pot di organizate doar in spatii bine delimitate, fara a cauza pabuge materiale si fara a prejudicia spatiile publice. Masura vine si in ajutorul animalelor de companie din oras, vizibil iritate de zgomotele infernale produse de materialele pirotehnice.

Persoanele care agreseaza animalele sau pasarile prin utilizarea de pocnitori pot fi sanctionate cu amenzi de pana la 2.500 de lei. In prezent, amenzile pentru utilizarea materialelor pirotehnice, fara autorizatie, ajung pana la 7500 de lei, spun politistii.

Decizia de a-i sanctiona pe cei care folosesc astfel de produse pe spatiul public vine ca urmare a numarului tot mai mare de oameni care ajung la spital cu rani provocate de exploziile necontrolate.

Revelionul trecut, numarul record al victimelor i-a scandalizat pana si pe medicii din unitatea de primiri urgente a spitalului Sf Spiridon din Iasi.

shares