Focurile de artificii de Revelion, înlocuite cu drone la Iași

revelion iasi

foto: laIasi

Primaria Iasi vrea sa înlocuiască focul de artificii din noaptea de Revelion cu un spectacol de drone și lasere. Costurile se ridică la sute de mii de lei dar autoritatile locale spun ca au luat aceasta decizie pentru ca dronele sunt mult mai prietenoase cu mediul si cu animalele de companie.

Decizia de a avea drone în locul artificiilor în seara de Revelion, la Iași, a fost luată ca urmare a faptului că în fiecare an, imediat după spectacol, s-au înregistrat foarte multe cazuri de pierderi ale animalelor de companie.

Razvan Timofciuc, consilier local USR: „Noi am propus ca in locul focului de artificii sa fie un spectacol cu lasere si drone in principal pentru a avea grija de animale care sufera foarte mult in aceasta perioada a anului cand se trag focuri de artificii si pentru a veni cu metode mai moderne ca sa fie in acord cu vremurile pe care le traim”.

Autoritatile locale spun ca ideea cu drone a fost aplicata de mai multe orase din tara insa un astfel de spectacol se poate face doar in anumite conditii meteo.

Mihai Chirica, primarul mun. Iasi: „Initiativa apartine altor orase cu care noi discutam. Ei au facut intradevar intr-o perioada calduroasa cand pot sta pe cer si nu sunt influentate de temepraturi sau vant. Daca lucrurile sunt stabile din punct de vedere meteorologic vom merge pe optiunea cu drone care si mie mi-a atras atentia. Daca nu vm merge si noi pe solutia clasica cu joc de artificii”.

Insa costurile pentru un astfel de spectacol sunt mult mai mari motiv pentru care in cazul in care se va lua decizia de a avea un spectacol cu drone si lasere de Revelion, municipalitatea va suplimenta bugetul cu 60.000 de lei.