Focuri de armă pentru prinderea unui şofer de 23 ani care nu a oprit la semnalul poliţiştilor. Tânărul a ajuns în arestul IPJ Botoșani

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 4:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător auto conducea agresiv, plecând de pe loc cu turarea excesivă a motorului și patinarea roților motoare.

Întrucât acesta nu s-a conformat, polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliție, având în funcțiune semnalele luminoase și acustice, pe o distanță de câtiva kilometri, până la ieșirea din localitatea Răchiți, când autoturismul se îndrepta înspre extravilanul localității, moment în care polițiștii au executat 5 focuri de avertisment, în plan vertical și înspre pneuri.

În urma utilizării armamentului nu au rezultate victime sau pagube materiale.

Ulterior, conducătorul auto a oprit autoturismul, fiind stabilită identitatea acestuia în persoana unui tânăr, de 23 de ani, din comuna Mihălășeni.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de peste 4.000 de lei, pentru conducere agresivă, neoprire la semnal și conducere pe sensul opus de mers.

Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

Precizăm faptul că de la începutul anului până în prezent, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au constatat în flagrant delict, 43 de infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și 5 infracțiunii de conducere sub influența drogurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *