Focsaniul si-a propus infratirea cu orasul Cernauti

misaila

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei mai multe manifestari au fost loc in orasele din Moldova. La Focsani, primarul Cristian Misaila a propus infratirea cu orasul Cernauti. In acest sens a transmis o scrisoare catre omologul sau din Ucraina. O parada militara a avut loc si la Piatra Neamt, in prezenta oficialitatilor locale si judetene. La Suceava, peste 1000 persoane au participat la ceremoniile militare si religioase.

Scapati de restrictiile pandemiei, moldovenii au iesit astazi din case pentru a asista la manifestarile organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Depuneri de coroane, ceremonii religioase si parade militare au avut loc in mai multe orase din regiune. Focsanenii au fost prezenti in numar mare sa asiste la defilarea cadrelor militare. De 1 decembrie, primarul Cristian Misaila a propus infratirea Focsaniului cu Cernauti.

Cristi Misaila – primar Focsani: „Pe 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia s-a săvârșit ceea ce a început pe 24 Ianuarie 1859 la Focșani! Căci după victoriile răsunătoare din Primul Război Mondial care au avut loc tot aici, pe plaiurile Vrancei, românii aveau să cunoască, la 1 Decembrie 1918, un moment de împlinire națională și statală – Unirea cea Mare. Întrucât valorile și crezul care au condus la înfăptuirea actelor istorice ce au făcut ca atât Cernăuțiul, cât și Focșaniul să poarte titulatura de ”Oraș al Unirii”, nutrim speranța că veți fi de acord să demarăm procedurile necesare înfrățirii dintre orașele noastre. Am încredere că înfrățirea dintre Municipiul Focșani și Cernăuți va pune bazele unui parteneriat care să dea șansa etnicilor români din Cernăuți să poată vorbi limba strămoşilor lor şi să simtă că aparţin neamului românesc, oriunde s-ar afla în lume„.

Mii de pietreni s-au strans in centrul orasului pe Bulevardul Mihai Eminescu pentru a asista la manifestarile dedicate Zilei Nationale. Dupa discursurile reprezentantilor autoritatilor si o ceremonie religioase cel mai asteptat moment, in special de catre copii, a fost defilarea militarilor

Peste 1000 de suceveni s-au strans in centrul orasului pentru mult asteptata parada. La final, presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a salutat multimea prezenta.