Focare de Covid la Spitalul Sf. Spiridon si Institutul Socola. Noi cazuri aparute in alte focare depistate zilele trecute

sf. spiridon

6 cadre medicale de pe sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Sf. Spiridon au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu iar contacţii direcţi au primit decizii de carantină. Anchetă Directiei de Sanatate Publica este în desfăşurare.

De asemenea, 3 cadre medicale si 7 pacienti de pe sectia de ingrijiri paliative cronici ai Institutului de Psihiatrie Socola s-au infectat cu Covid. Pacienţii confirmati  sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi. Cadrele medicale sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie. Anchetă este în desfășurare. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a patru focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE GULLIVER IASI – au fost confirmate cu noul coronavirus încă 12 persoane (6 salariaţi şi 6 beneficiari).

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 21 de persoane (15 beneficiari şi 6 salariaţi). Măsuri: Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi într-o locaţie special destinată. Salariaţii au fost izolaţi la domiciliu.

AGENT ECONOMIC DIN IAŞI (producţie ambalaje) – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 3 salariaţi.

In cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 29 de salariaţi.

Măsuri: Au mai fost depistaţi pozitivi 3 salariaţi. Aceştia sunt izolaţi la domiciliu şi anchetele sunt în curs de desfăşurare.

CENTRUL  DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 51 de salariati. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 26 de persoane (9 beneficiari şi 17 salariaţi).

Măsuri: La testarea din data de 26 octombrie 2020 a personalului au mai fost depistaţi 51 de angajaţi pozitivi. Aceştia se vor izola la domiciliu unde vor fi monitorizaţi de medicii de familie.

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ PENTRU COPII ”SFÂNTA MARIA”IAŞI – a fost confirmat cu noul coronavirus încă un cadru medical.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 27 de cadre medicale.

Măsuri: Izolarea cazului confirmat la domiciliu, dezinfecţia spaţiilor şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.