Focar la Spitalul pentru Copii din Iași. 23 de cadre medicale infectate

spital (1)

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 3 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUCIUM – 7 cazuri (3 salariaţi, 4 beneficiari).

Izolarea cazurilor confirmate, carantinarea contacţilor, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii. Reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

2.  S.C. VITAL MEDICAL CENTER SRL – 18 (un beneficiar şi 17 cadre medicale)

Izolarea cazurilor confirmate la domiciliu, carantinarea contacţilor, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii.Reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

3. SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ PENTRU COPII ”SFÂNTA MARIA”IAŞI         –  23 cadre medicale      

Izolarea cazurilor confirmate la domiciliu si dezinfecţia spaţiilor unităţii. Reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie. Anchetă este în desfăşurare.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numarului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a trei focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

1.  SPITALUL DE BOLI CRONICE ”SF. IOAN” Târgu Frumos – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă doi pacienti şi un angajat.

In cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 15 persoane (13 pacienţi şi 2 salariaţi).

În data de 22.10.2020, în spital mai există 14 pacienţi. In ceea ce priveşte restul de 6, un pacient a fost externat şi preluat de familie, un pacient a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase, şi 4 pacienţi sunt internaţi în spitale Covid. Menţionăm că s-a efectuat dezinfecţia în toate spaţiile şi se respectă măsurile de protecţie şi igienă.

2.  CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI  HÂRLĂU – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 3 salariaţi.

In cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 3 salariaţi.

Personalul depistat pozitiv a fost evaluat şi izolat la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor.

3.  CENTRUL  DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU

– au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă un beneficiar şi doi angajaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 23 de persoane (8 beneficiari şi 15 angajaţi)

Monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv de către un medic infecţionist; aprovizionarea constantă cu echipament de protecţie şi dezinfectante, precum si efectuarea săptămânală a curăţeniei generale şi dezinfecţiei în toate spaţiile.