Focar de Covid intr-o unitate MAI din Iasi

coronavirus-sursa-wikipedia

 8 angajati ai MAI dintr-o unitate ieseana au fost depistati pozitivi cu coronavirus. Acestia au fost plasati la domiciliu iar contactii izolati. Ancheta Directiei de Sanatate Publica este in derulare.

Intr-un focar anuntat zilele tecute situatia devine tot mai dificila.La Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihici Hirlau au fost confirmate cu COVID-19 încă 57 de persoane, 26 de angati si 31 beneficiari.

În total sunt confirmate până în prezent 137 de persoane, 40 beneficiari şi 97 angajaţi. In acest focar, a fost efectuata monitorizarea zilnica a starii de sanatate a intregului efectiv de către un medic infecţionist, s-a facut aprovizionarea cu echipamente de protecţie şi dezinfectante iar toate spatiile au fost dezinfectate.

Marius Voicescu – Purt. Cuv. DSP Iasi:

Pentru astazi informam cu privire la aparitia unui nou focar de Covid 19, de data aceasta la o unitate MAI din Iasi unde au fost confirmati 8 salariati. Persoanele infectate au fost plasate in izolare la domiciliu iar contactii directi plasati in carantina, ancheta ramie in continuare deschisa. De asemenea mentionam si doua actualizari la focare deschise din judetul Iasi. O actualizare la Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati din Harlau unde a fost confirmat cu Covid 19 inca un salariat. In cazul acestui focar initial au fost confirmati cu coronavirus 6 salariati. Mentionam si Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihici Harlau unde au fost confirmate inca 57 persoane.