Focar de Covid la Institutul de Psihiatrie Socola

Directia de Sanatate Publica Iasi a anuntat izbucnirea unui focar de Covid la Institutul de Psihiatrie Socola. Pe sectia I acuti au fost depistate pozitiv 3 asistente medicale. Acestea au fost izolate la domiciliu și sunt monitorizate de către medicii de familie. Contacții vor fi supravegheați. S-au luat măsuri  de dezinfecție a spațiilor.

In ultima zi au fost confirmate 146 cazuri noi de Covid la nivelul judetului Iasi. Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-auefectuat 6 externări și 20 internări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm căîn ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 118 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 102 realizate de DSP Iași și 16 de SAJ Iași.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 06 ianuarie 2022, sunt ocupate 93 paturi din care 10 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 7 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 2 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 1 pat ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 28 paturi ATI:

  • 14 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 5 paturi ATI  la Spitalul de Recuperare Iași
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 1 pat ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
  • 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 85 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 69 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 21 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău, 17 la Spitalul de Recuperare și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

In momentul de față 4 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupatepaturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm ca este ocupat 1 pat.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupatepaturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, este ocupat 1 pat.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, un număr de 619 persoane se află în izolare, iar 244 persoane sunt carantinate la domiciliu.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!