„Focar de Covid la Guvern. Nu este nimeni vaccinat”, sustine jurnalista Paula Rusu

guvern

Jurnalista Paula Rusu sustine pe blogul sau ca mai multi angajati de la Guvern au Covid iar angajati esentiali din executiv nu sunt vaccinati.

”In biroul de protocol de la Guvernul României, Piața Victoriei, centrul Capitalei, cel mai în vârstă angajat e acasă cu simptome de covid: fără gust, fără miros, cu febră. La biroul de protocol al Guvernului României nu e nimeni vaccinat – antivaxeri?!! – habar nu am. Poate fricoși de ace – nu știu. S-au testat azi ori urmează să se testeze toți. Nu se știe câți sunt infectați în total, încă. Biroul de protocol al Guvernului se ocupă cu organizarea întregului program al premierului, de la întâlniri cu Ursula von der Leyen, cea de ieri, până la organizarea ședințelor de Guvern sau alte evenimente care implică cea mai înaltă instituție administrativă a României. În plus, la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc) sunt cel puțin 7 cazuri de infectați, tot nevaccinați. Informațiile se pot verifica direct la cabinetul medical de la Guvern, nu e vreun secret de stat”, a scris jurnalista Paula Rusu, pe blogul sau.  

Guvernul a dezmintit intr-un comunicat ca la etajul 4 al cladirii sunt 7 cazuri pozitive. „Până la această oră, niciun angajat al structurilor menționate nu este în izolare, carantină, depistat pozitiv sau contact cu vreo persoană depistată pozitiv”, se spune intr-un comunicat.

Cu toate acestea jurnalista sustine ca nu s-a amintit nimic in comunicat despre numarul mare de angajati nevaccinati.

„Niciun cuvânt în acest comunicat despre numărul mare de nevaccinați din aparatul guvernamental deși “angajații esențiali” au avut acces la vaccinare încă din ianuarie 2021. Niciun cuvânt despre faptul că tot departamentul de protocol a fost testat în mare panică, miercuri, 29 septembrie pentru că nimeni nu are vaccinul făcut, angajați pentru care încă nu au sosit rezultatele testelor PCR. Niciun cuvînt despre testările pe care ar trebui să le facă nevaccinați fiind și intrând în contact direct cu cele mai inalte oficialități ale statului și pe care nu le fac. Niciun cuvânt despre cei care deja au ieșit din izolare fiind testați pozitiv și care lucrează în aparatul guvernului. Niciun cuvânt despre blocajul de la ANMDM care afectează bolnavii de covid ce nu pot fi internați și nici tratați în lipsa antiviralului din farmacii. Așa arată transparența și eficiența la Guvern în plină criză pandemică care a lovit mai ales capitala”, a scris jurnalista.

Executivul recunoaste in schimb ca un angajat de la Departamentul de Protocol este suspect de coronavirus.

“Referitor la angajatul de la departamentul Protocol confirmat pozitiv, facem precizarea că există o persoană suspectată de infecția cu virusul SARS-COV-2, care se află la domiciliu și care în ultima săptămână nu a fost la birou. În plus, având în vedere specificul activității angajaților din departamentul Protocol, aceștia au grijă să respecte măsurile de siguranță impuse de situația pandemică: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, respectarea distanțării sociale”, se precizeaza in comunicat.