Suceava | Focar de Covid in Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică. Peste 300 persoane infectate

Dupa aparitia celor 40 cazuri despre care v-am anuntat ieri s-a continuat testarea personalului si pacientilor internati in Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica Sasca Mica.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a confirmat că, în urma obținerii rezultatelor testării PCR pentru COVID-19 efectuate la beneficiarii și personalul de îngrijire din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică s-au constatat următoarele:

– Din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi;
– Din 86 de cadre de îngrijire testare, 59 au fost depistate pozitiv.
În contextul acestei situații DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:
1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,
2. Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.
3. Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.
4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.
5. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.
6. Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!