Focar de Covid-19 si la Spitalul pentru Copii „ Sfanta Maria„din Iasi

sfanta maria

Focare de Covid-19 in spitalele iesene. Ultimul a izbucnit la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria„. In Sectia de Chirurgie Pediatrica  1 au fost depistate 5 cadre medicale pozitive in urma testarilor. 

Conducerea a luat masuri suplimentare, precum  izolarea cazurilor confirmate si monitoarizarea starii de sanatate a personalului medical ramas in serviciu. In cazul pacientilor cronici  internarile se fac etapizat. Retestari s-au facut si in celelalte focare.

La Spitalul „Sfantul Sava„ sunt pozitivi 19 salariati si 50 de beneficiari. In urma retestarii 11 salariati si 19 beneficiari s-au negativat. La Institutul Regional de Oncologie,  a fost testat intreg personalul sectiei de Ingrijiri Paleative si toti beneficiarii. In prezent sunt 4 pacienti, toti negativi.

Dupa testarea cazurilor de la Institutul de Psihiatrie au fost confirmati pozitiv 7 pacienti. Iar la Centrul de servicii Sociale „C.A. Rosetti„ Iasi la ultima retestare au mai fost depistati pozitiv 5 beneficiari. In prezent exista in centru, 22 de beneficiari si un salariat cu test pozitiv.