Fluviul Rin la cote minime istorice din cauza secetei

fluviul rin

Nivelul apei din fluviul Rin continuă să scadă. Ieri dupa amiaza, în zona Kauba de lângă Frankfurt apa a scăzut sub marcajul de 40 cm. Lipsa precipitatiilor a facut ca navigația, inclusiv transportul de mărfuri, sa devina imposibilă în multe zone ale fluviului.

Noile restricții privind transportul de cărbune, combustibil, cereale și alte mărfuri accentueaza criza economică din Europa. Navele au trecut pe Rin săptămâna trecută, dar au fost încărcate parțial. În același timp, capacitatea companiilor de a trece la transportul feroviar sau rutier este limitată. De exemplu, un vas fluvial poate lua în medie aproximativ 1.000 de tone de cereale și ar fi nevoie de aproximativ 40 de camioane pentru a transporta acest volum pe uscat.

Potrivit autorităților germane, nivelul apei din zonele cheie a fost neobișnuit de scazuta pentru acest an și ar putea scădea cu încă 10-15 cm în următoarele 3-4 zile.

Deși meteorologii promit mai multă apă în râuri până la jumătatea săptămânii viitoare, autoritățile recunosc că acest lucru nu va fi suficient.