Florin Spătaru: Coaliția de la guvernare analizează reducerea accizei la carburanți și TVA zero la alimente

image-2021-11-23-25200503-41-florin-spataru

foto: hotnews

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat că Guvernul analizează măsuri pentru reducerea accizei la carburanți și TVA zero la alimente.

Întrebat despre reducerea accizei la carburanți, Spătaru a răspuns: „Este o discuţie pe care o avem în Guvern, nu vă pot da în acest moment un răspuns. Trebuie să vedem care este impactul bugetar. România şi-a propus investiţii majore în economie de care vrem să ne ţinem, toate aceste măsuri trebuie analizate în balanţă. Cu siguranţă vom veni cu o propunere care să fie acceptată de toată lumea”.

De asemenea, întrebat și dacă TVA zero la alimente este o soluţie, el a precizat că există o discuţie în acest sens în coaliţie, însă nu poate da detalii, întrucât ministrul Agriculturii este cel mai în măsură să facă acest lucru.

În privinţa garanţiilor pe care le-ar putea da românilor că preţurile nu o vor lua razna, şeful de la Economie a răspuns: „Monitorizăm tot ce se întâmplă şi vreau să dăm din nou asigurări că avem toate stocurile de care avem nevoie, astfel încât să nu existe un deficit de produse agricole. Îi încurajez pe oameni să nu reacţioneze la mesajele care apar că există raţionalizare sau că nu se vor găsi produse”.

„În acest moment nu se pune problema reducerii exporturilor, pentru că există stocuri suficiente”, a completat ministrul.

sursă: Digi24