Florin Spătar: „15.000 de tone de oțel beton produse la Târgovişte vor ajunge în proiectele de infrastructură din România”

image-2021-11-23-25200503-41-florin-spataru

foto: hotnews

Florin Spătaru, ministrul Economiei a anunțat, într-o vizită la combinatul de Oțeluri Speciale Donalam Târgoviște, că 15.000 de tone de oțel beton produse la Târgoviște vor ajunge în proiectele de infrastructură din România, potrivit unui comunicat de presă.

„Ministerul Economiei a lansat o schemă de ajutor de stat, în valoare de 300 de milioane de euro, care, printre altele, încurajează şi sprijină preluarea de  platforme industriale sau unități nefuncționale şi retehnologizarea acestora. Reindustrializarea este un obiectiv european, iar România are toate argumentele să facă paşi concreți în această direcție. Am vizitat, astăzi, combinatul de oțeluri speciale de la Târgovişte care este un model de business de succes. M-a bucurat să aflu că la Târgovişte există planuri de dezvoltare de 500 de milioane de euro pentru construcția unei noi fabrici eco-inteligente de oțel beton și sârmă laminată, modernizarea și retehnologizarea vechiului combinat precum și construcția unui parc fotovoltaic”, a declarat Florin Spătaru, Ministrul Economiei.

Investiția Beltrame Group, pe lângă componenta economică are un impact social semnificativ pentru județul Dâmbovița. În prezent compania are un număr de 480 de angajați și vizează angajarea a 250 de persoane noi până la sfârșitul anului.

„Combinatul de Oțeluri speciale va contribui la dezvoltarea rapidă a județului Dâmbovița, atât prin noile tehnologii care vor fi utilizate, cât și prin locurile de muncă create directe și indirecte”, a conchis Florin Spătaru, Ministrul Economiei.

Ministrul economiei continuă vizita la Dâmbovița la uzinele Mija, Moreni şi Dragomireşti din industria de apărare.