Florin Roșu: „Propun ca antiviralul Favipiravir să poată să fie eliberat din farmaciile cu circuit deschis”

favipiravir

Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, propune ca antiviralul Favipiravir să poată fi eliberat în farmacii pe bază de rețetă și să fie decontat de către stat.

Florin Roșu, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași: „Propun ca antiviralul Favipiravir să poată să fie eliberat din farmaciile cu circuit deschis. Sigur, acesta va fi eliberat pe bază de reţetă completată, eliberată de către medicul specialist, medicul de familie. Să fie decontat exclusiv de către stat. Acest deziderat ne va duce, mai mult ca sigur, la reducerea numărului de internări în cadrul spitalului, de transformare a formelor medii în firme severe şi tratarea pacienţilor la domiciliu”.

În România, protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, aprobat prin Ordin al Ministrului Sănătăţii, include utilizarea Favipiravir în tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, acest medicament fiind considerat o alternativă terapeutică pentru formele uşoare și medii ale COVID-19, în situația în care toate condițiile menționate în protocolul de tratament, pentru administrarea în siguranță, sunt îndeplinite.