Florin Cîțu: „Salariul minim pe economie trebuie să crească!”

florin-citu-1-1024x682

Premierul Florin Cîțu a afirmat că salariul minim pe economie trebuie să crească, iar până la finalul lunii octombrie va găsi formulă clară pentru calcularea sa.

Florin Cîțu, prim-ministrul României: „Salariul minim pe economie trebuie să crească! Este concluzia ședinței de astăzi pe care am avut-o cu reprezentanții Consiliului Tripartit. Reprezentanții sindicatelor și patronatelor susțin această măsură și, prin urmare, am decis ca până la finalul lunii octombrie să avem o formulă clară pentru calcularea salariului minim. Avem nevoie de o formulă predictibilă și transparentă, astfel încât oamenii să știe exact cu cât crește salariul minim în fiecare an. Predictibilitatea e cheia!”

Și ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că în societate există o concluzie generală, aceea că nivelul actual al salariului minim este insuficient şi este nevoie de o creştere a acestuia, dar care să fie sustenabilă din partea mediului economic şi să conducă la o creştere reală a calităţii vieţii.

Sindicatele au cerut astăzi majorarea salariului minim cu 250 de lei brut, adică 143 net, potrivit Agerpres.

Partidul Social Democrat a cerut luni „creșterea imediată” a salariului minim pe economie, de la 2.300 de lei brut la 2.500 de lei brut.

Salariul minim pe economie a fost stabilit, în ianuarie 2021, la 2.300 de lei brut. Angajatul primește astfel un salariu net (în mână) de 1.386 lei

sursă: economedia