Florin Cîțu: „Nicolae Ciucă este propunerea oficială a PNL pentru funcția de premier”

Nicolae-Ciuca

foto: DigiLive

Președintele PNL, Florin Cîțu a anunțat astăzi, 18 noiembrie, că Nicolae Ciucă a fost propus și votat în forul de conducere al partidului ca variantă de premier, urmând ca acesta să se implice mai departe, 100%, în negocierile cu PSD și UDMR pentru formarea noului Guvern.

Chestionat dacă s-a răzgândit în privința lui Ciucă, în urma intervenției președintelui Klaus Iohannis, liderul PNL a negat că ar fi purtat discuții cu șeful statului. „Știți că nu se implică președintele statului în chestiunile partidului”, a spus Cîțu.

El le-a mai răspuns jurnaliștilor că ar fi împăcat cu faptul că nu el este propunerea PNL pentru funcția de premier, de vreme ce „așa a decis partidul”.

Cu o zi în urmă, Florin Cîțu susținea că Nicolae Ciucă nu a fost propus în forul PNL pentru funcția de premier, că nu a fost votat și că nici nu va fi votat.

„Ați spus că nu-l veți supune la vot pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier”, i-a atras atenția, un jurnalist, lui Cîțu.

”Eu am spus că atunci când vom avea o propunere o vom supune la vot. Astăzi avem o propunere din partea PNL cu care noi credem că am deblocat negocierile cu PSD și e un lucru bun (…) Am văzut că și ceilalți au luat decizia să dea un premier… Ciucă este propunerea PNL”, a răspuns Florin Cîțu.

El a mai adăugat că Ciucă a fost propus să se implice 100% în negocierile pentru formarea noului guvern, respctiv să conducă echipa de negociere.

Chestionat de ce nu a fost prezent la sediul PNL când s-a discutat ca Ciucă să fie numit premier, Cîțu a răspuns că i-ar fi anunțat pe colegii săi că nu va fi acolo.

„V-ați răzgândit în privința lui Ciucă după ce ați discutat cu preșdintele Klaus Iohannis?”, a mai fost întrebat Cîțu.

El a răspuns că președintele Iohannis „nu se implică în problemele partidului”.

Cîțu a mai spus că „nu, în niciun caz”, nu se află în pericol să piardă șefia PNL, chiar dacă Ciucă va deveni liderul negocierilor pentru formarea Guvernului.

Asemeni președintelui PSD, Marcel Ciolacu, și Florin Cîțu a confirmat și că negocierile ar trebui să se încheie zilele următoare, astfel încât până joi să fie constituit un nou guvern PSD-PNL-UDMR.

sursă: G4Media