Florin Cîțu: „Guvernul a aprobat OUG care dă posibilitatea primarilor să se împrumute de la Trezoreria statului”

citu

Guvernul României a aprobat o ordonanţă de urgenţă care reglementează posibilitatea accesării de către unităţile administrativ-teritoriale de împrumuturi de la Trezoreria statului, a anunţat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu.

„În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat o ordonanţă de urgenţă pe care am anunţat-o de ceva vreme, era blocată la avizare, am deblocat-o, prin care vom da posibilitatea unităţilor administrativ-teritoriale să se împrumute de la Trezoreria statului. (…) Ordonanţa reglementează posibilitatea accesării de împrumuturi la dobânzi de 1% până la 1,5%, în funcţie de perioada de rambursare contractată de până la 3 ani şi, respectiv, de până la 5 ani. Este o ordonanţă aşteptată de multe din UAT-urile din România”, a declarat Florin Cîţu, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului.

Măsura a fost anunțată din luna mai, când ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, susținea că împrumuturile sunt necesare pentru ca primăriile să își poată asigura cofinanţarea necesară la proiectele câştigate pe fonduri europene.